Direktlänk till inlägg 25 februari 2011

Undersökningen på småbåtshamnen fortsätter

Av tommy norum - 25 februari 2011 14:29



 Det har nu visat sig att i småbåtshamnen  både personal och investeringskostnader, driftkostnader när det gäller el samt  skatter till bilar, telefon är ej fördelade procentuellt efter utfört arbete i respektive verksamhet. 


Efter fortsatt forskning så visar det sig att vattenavgiften på småbåtshamnen som i bokföringen är ca 22 000 kr blev efter en liten kontroll  reducerat till  4140 kr  när man plockade bort Hannebols gård som låg och belastade småbåtshamnens

driftkostnader under 2010.


Flera kostnader som belastar småbåtshamnen är  reparationer på bilar på nära 21 000 kr som fullt ut bokförs på småbåtshamnen med rubriken rep o underhåll mask & inv utan att fördela kostnaderna procentuellt efter utfört arbete.


Vi har bränslekostnader på bilar på ca 6000 kr, vi har 19000 kr på bränslekostnader båtar där fördelningen är ett frågetecken, och som kronan på verket så tycker samhällsbyggnadsförvaltningen att snöröjningen utförd av BernSten Sailing HB runt SSåV:s klubblokal skall bokföras på småbåtshamnen.


Nu får den externa revisionen ta över och kanske utreda var investeringskostnaderna på gästhamnen har hamnat i bokföringen.

 En extra kontroll om det finns offerter enligt de bestämmelser som lagen om offentlig upphandling när det gäller våra  lokala företag som utför arbeten för miljoner i kommunen är nog det som ligger närmast till hands för att  undersöka och som verkar  totalt ha fallerat i verksamheten. En ordentlig kontroll av Turistorganisationen vore också på plats eftersom det där dyker upp kostnader som i bokföringen hamnat i andra  verksamheter. 

 

Sen får vi hoppas att den kommunala ledningen med både politiker och tjänstemän tar ett ordentligt tag i att förändra den kultur som härskat i kommunen en längre tid. Fortfarande finns det rester av kulturen kvar  visar det sig när man går in och  undersöker verksamheter.


Det som förvånar mig är att hela den kommunala verksamheten som jag har granskat så totalt saknar  sunt förnuft och i många fall total befriad från samhällsansvar i sitt sätt att driva verksamheten. Där många gånger de egna intressena  styr var skatterna  hamnar. En amatörism där man struntat i det mesta av uppföljningar, långsiktiga analyser hur de olika besluten slår i framtiden.

 

Skulle den privata sektorn styras på samma sätt skulle vi troligtvis vara ett u-land där vår industri i kamp om försäljningsandelar slagits ut för länge sedan . Skärpning politiker och tjänstemän det finns inte längre en skattebas som är outömlig att ta av, nu får ni börja att prioritera med utgångspunkt från vad innevånarna måste ha för service i framtiden inte det vi vill ha.        


Nya uppslag kommer in till bloggen om hur politiker går in och kör över tjänstemannaförslag  hur vår vattentäkt Vänern skall skyddas med de tillflöden som kan påverka miljön i vårt dricksvatten. Har  politiker som har  fastigheter i området som ingick i den skyddszon som tjänstemannaförslaget ansåg skulle skydda vårt vatten kört  över förslaget och kommit med ett som var mer anpassat till sina egna intressen än kommuninnevånarnas tillgång till ett rent vatten opåverkade av det jordbruket släpper ut i vårt vattensystem ????  

 

Har vi här samma problem  som i vindkraftsfrågan där politiker utnyttjar sin makt för att tillgodose sina egna intressen ? 

 
 
Ingen bild

båtägare

28 februari 2011 18:46

Orning och reda, löning på Fredag är inte något som gäller Åmål verkar det som.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards