Direktlänk till inlägg 12 februari 2011

Vindkraftsanhängarna börjar bli desperata. PD : Synpunkt

Av tommy norum - 12 februari 2011 10:38

 Har man inga andra representanter att skicka fram i vindkratsdebatten än signaturerna Oberoende, kommuninne-

vånare och Förstoringsglaset. Här levererar de rent ut sagt patetiska inlägg i PD:s Synpunkt i dag där man bland annat  lägger tyngdpunkten på vad markägarna minsann  har fått  avstå i och med vår generösa  allemansrätt, där vi får ströva fritt och ta till oss vad markerna erbjuder i svamp och bär, så nu är det på tiden att också markägarna får ut någonting av sitt ägande.

Man ifrågasätter objektiviteten när man visar fotomontage över hur vindkraftsparkerna kommer att uppfattas i omgivningen. En något konstig debatt som vindkraftsanhängarna ägnar sig åt där man helt avstår från att gå in i sakfrågorna om de fakta och den forskning som börjar poppa upp där man först nu börjar skönja problemen runt våra Vindkraftsparker där bland annat ljud och ljuseffekterna uppfattas av kringboende som störande.


Gå in och argumentera i de påståenden som Björn Carlén  informerar om i kommentaren  till blogginlägget, Tar vi till oss den information som finns i Vindkraftsfrågan . Istället går man in med anonyma insändare med påståenden  om samhällsfientlighet, att förstöra trivseln ute i byarna, att i sina försök till opinionsbildning definieras som  vilda härjningar, och där också avundsjuka kommer in som argument i debatten.

 

Med sådana inlägg förstår jag att man inte vågar stå  för med sina  namn , det är  sannerligen ingen röst i debatten som på något sätt gynnar de syften man är ute efter.

Det kännetecknas närmast som en desperation i slutskedet  när man börjar förstå att förnuftet kommer att sätta sina spår i de hysteriska vindkraftsplanerna

som har härjat ute i kommunerna och framtida inkomster börjar gå dem ur händerna.


 
 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

13 februari 2011 01:51

Egentligen vill jag inte alls bry mig om de där insändarna i PD, de ligger alldeles på för låg nivå för mig. Hade de däremot velat debattera i sakfrågan hade jag gärna tagit upp en debatt med dem.

Då jag även upptäckt att Greenpeace är med och desinformerar allmänheten tillsammans med Naturskyddsföreningen i ett samarbete med elbolagen i deras vilseledande reklam och bedrägeri mot sina elkunder skrev jag ett brev till Greenpeace. Det skickades också till Björn Hermansson på Dalslands Miljökontor. Därpå svarade han precis på samma låga nivå som de där insändarna i PD:

"Alternativet till vindkraft är då att öka antingen vattenkraften eller kärnkraften. Vattenfalls andel fossil- och torvproducerad el är 0,4%. Resten är vattenel eller kärnkraftel. De producerar alltså nästan ingen fossilel, därav de mycket låga utsläppen CO2 på deras mix. Prova jämföra vindel med kolproducerad el så får helt andra jämförelse siffror.
Så tänk innan du skriver! Det gäller även din insändare i Mellerudsnyheter i onsdags. Annars blir du bara en desinformationsspridare.
MVH

Björn Hermansson"

Alltså så fort man presenterar sanningen om vindkraften så blir man kallad desinformatör och samhällsfientlig.

För sanningen är den att om vi bygger ut all denna vindkraft som de planerar för måste vi bygga ut reglerkraften i motsvarande grad. Reglerkraften i Sverige är vattenkraft. Björn Hermansson tycks tro att vi kan ha enbart vindkraft. Men vad ska vi ha för el när det inte blåser? Vindkraften har ju bara en verkningsgrad på 20 % i snitt av installerad effekt i skogslandskap. Så att tro att vi kan reda oss med enbart vindkraft är fel.

Och då vindelen släpper ut 13 gram CO2/kWh medan vattenelen bara släpper ut 4,4 gram CO2/kWh är det fullständigt vansinne att bygga ut vindkraften på vattenkraftens bekostnad. Kärnkraften släpper ut endast 3,3 gram CO2/kWh.

Det är de som vill ha vindkraften, plus LRF, som skapar den värsta oron i bygderna.

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Ingen bild

inte vindkraftsmotståndare

13 februari 2011 16:09

Har inte markägarna andra att skicka fram i media då får de nog svårt att övertyga politikerna och boende i kommunen för en fortsatt utbyggnad. Med det upplägget så får debatten närmast ett löjes skimmer över vinkraftsanhängarnas försök till förståelse för sina intressen.

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

14 februari 2011 09:09

Bevisligen är det ju LRF som dels splittrar sin egen organisation men också dels sår spilt mellan grannar ute i byarna.

LRF:S beteende är minst sagt anmärkningsvärt då de hjälper till vid utformning av arrende-kontrakten mellan markägare och vindkraftsbolag, samtidigt som de markägare som drabbas av denna hemska uppgörels inte får någon juridisk hjälp alls att få bort vindkraftverken från sin livsmiljö.

LRF-konsult går ju också ut med reklam på sin hemsida om att hjälpa till med hela vindkraftsprojektet till de markägare som via arrende med vindkraftsbolag vill tjäna 150 000:- per verk och år utan arbetsinsats.

Saken är nämligen den, som man också uppplyser om på LRF, att man inom LRF inte kan ställa en LRF –medlem mot en annan LRF-medlem. Och då LRF alltså har valt att ställa sig på vindkraftsanhängarnas sida har man själva börjat den inre, inom organisationen, och även den yttre splittringen, ute i byarna.

Det är denna splittring man nu kastar över orsaken till på de tidigare intet ont anande grannarna men nu då de fått information därför starkt motsätter sig vindkraftsvansinnet.

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Björn Carlén

Björn Carlén

22 februari 2011 12:46

I går den 21 februari hade vi (Elisabeth Wennberg, Dag Blomqvist och jag själv) ett informationsmöte om Vindkraften i Dalsland. Ca 90 personer kom. Det var packat med folk på konsthallens övervåning. Det märkliga var att de som skall ta ställning i den här frågan fanns inte på plats. INTE EN ENDA POLITIKER. Inte från något parti. Det ställdes en uppmaning från en person bland publiken: "Kan ni som är politiker räcka upp en hand". Inga händer kom upp.

http://www.bjorn-carlen.se

 
Ingen bild

åmål

3 mars 2011 20:40

konstigt att inte centern med kaså i topp var där dom klara ju av att lägga ner hela landsbygden han värnade ju om sitt han köpte ju en fastighet enbart för snurror man undrar ju vem som är snurrig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards