Direktlänk till inlägg 5 februari 2011

Michael Karlsson s hög tid att gå ut och informera i vindkraftsfrågan..

Av tommy norum - 5 februari 2011 11:06

Michael Karlsson (s) nu får du börja informera om var den nya ledningen står i vindkraftsfrågan, det som avgjorde den totala svängningen i var våra röster hamnade i senaste kommunvalet.


Till mig ringer det personer som  är förtvivlade över hur vindkraftsindustrin och markägare kör på utan den minsta hänsyn till boende runt dessa 200 meters höga kolosser som både alstrar ljud och ljus och som kommer att irriterar de boende runt om.

Här ringer man till mig och är gråtfärdiga  när man befarar sjunkande fastighetspriser och begynnande grannosämja.  Micael ta nu bladet från munnen och informera dina nya väljarskaror som förlitade sig på dig när du tog avstånd för den okritiska etableringshysterin där markägarna med sin politiska makt försökte köra över de boende på landsbygden.

Centern som i sin politik i alla tider varit ett intresseparti för markägare och bönder och där de i alla politiska skiljelinjer sett till att gynna sina väljares intresse. Ett parti som hoppat mellan blocken och där de gått in i ett sammarbete bara för att gynna sina egna väljargrupper.


Den enda andledningen till att Centern släppte sitt hårdnackade motstånd i kärnkraftsfrågan var att de fick sina alliansbröder gå med på denna hysteriska vindkraftsatsning där medborgarna står för större del av investeringens lönsamhet genom högre elpriser. Bönderna och markägarna  tar vinsten. 


När man nu ser att fler och fler kommuner tar avstånd från  dessa okritiska etableringsförslag och mer tar hänsyn till oroliga fastighetsägare  synpunkter går vår miljöminister Calgren (c) ut, och hör och häpna, kommer med förslag att ta bort vetorätten för kommunerna i frågan. Tala om att avslöja i vilket ärende man går i politiken. 


Maud Olofsson går ut i massmedia och klargör för allmänheten att det går inte att ta hänsyn till alla farhågorna om vi skall kunna bygga ut vindkraften.  Behöver vi verkligen politiska partier som så tydligt i sekler visat att det politiska arbetet  inriktas på att gynna sina egna intressen, ett förhållande som Centern i Åmål klart visade före valet och som de dyrt fick betala genom att sparkas ut från maktens boningar med besked.


Snälla Micael sluta göm dig i debatten utan  gå nu ut i massmedia och klargör er ställning på vilka premisser fortsatt expansion av vinkraftkraftverk skall ske i kommunen. Är det på markägarnas villkor eller är det på de boende på landsbyggden ?

 
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

5 februari 2011 20:54

Nästa vecka börjar det första vindkraftverket att snurra på Töftedalsfjället i Dals Ed, där Västra Götalands största vindpark just nu byggs.
Jag tycker att dalslänningarna, både politiker och privatpersoner, ska åka dit på studiebesök i vår för att själva se vad det är de ska ta ställning till. Vad tycker ni om utseende, miljöpåverkan, ljud och ljus?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=4327951

 
Ingen bild

fd politiker

13 februari 2011 16:37

Nu får nog politikerna ta sig i kragen och ta initiativet i vindkraftsfrågan.Nu sprids det information från bägge läger många gånger utan
fakta i botten.

 
Ingen bild

åmål

7 januari 2012 19:08

hejläste i pd idag förslaget var kungsbergetdet var en mycke bra ide då får vi alla nytta av dessa fågelskämmor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards