Direktlänk till inlägg 11 januari 2011

Skall subventionerna fortsätta i Hamnterminalen ? PD i dag

Av tommy norum - 11 januari 2011 10:46

Ett nytt sätt att gå runt förbjudna hyressubventioner med skattemedel  har nu inletts i den kommunala verksamheten när man nu bygger upp Hamnterminalen.

Tommy Jingfors och Kurt Svensson som var pappa till det gamla hyreskontraktet med Dalbo Båtar, i strid mot det beslut som togs i fullmäktige, när kommunen stod för halva kostnaden med skattemedel. En dyr affär för oss skattebetalare som fått punga ut med närmare 3-4 miljoner under åren för att Dalbo-Båtar skalle kunna överleva.


Det mest anmärkningsvärda är att samma personer finns med i den nya styrgrupp som skall ta fram en ny hyresgäst där hyresnivån nu kommer att  bestämmas av marknaden där högst bud får kontraktet med reservation. Det kanske blir så olyckligt för att få hyresgäster i lokalen när nu marknaden bestämmer nivån kommer att  kosta skattebetalarna miljoner i fortsatta subventioner, helt lagligt eftersom man nu på pappret bygger på spekulation och inte för en specifik hyresgäst och där man då kan låta marknaden

bestämma  hyresnivån. Ett mycket tvivelaktigt sätt att förvalta våra skatter när man så uppenbart ignorerar riskerna för en fortsatt hyressubvention i tider där varenda krona behövs i vår kärnverksamhet.  


Bygget fortsätter fortfarande att ticka skattemedel under uppbyggnadsperioden eftersom det gamla kontraktet långt ifrån täckte kommunens kostnader, ett förhållande som nu står oss dyrt när inte försäkringen täcker de verkliga kostnaderna utan utgår från det subventionerade hyreskontraktet .


Man kan ju fråga sig hur samma personer som på ett så uppenbart sätt missbrukat sin ställning att förvalta våra tillgångar fortfarande får vara med och styra hallens framtid, personer som kostat oss skattebetalare miljoner och som tydligen inte satt ett enda spår i kommunens

organisation.


Att de gjorda investeringarna som Dalbobåtar var pappa till och som i det gamla hyreskontraktet var beräknade till en miljon kronor som också blev en avräkning på hyran enligt det avtal som fanns. Problemet för oss skattebetalare var att istället för att göra en beräknad hyresnedsättning på kapitalkostnader på en miljon så fick Dalbobåtar det på ca 6 miljoner, det är kanske detta man skall ha i bakhuvudet när det blir frågan om ersättningsanspråk för omfattningen av det egenarbete som Dalbobåtar lagt ner.

 

Tar man sen hänsyn till det uppenbara slarv med besiktningar, sotning som tydligen hyresgästen var ansvarig för, och som i sin förlängning kanske var anledningen till att branden uppstod och som blev till följd att försäkringsbeloppet reducerades med nästan en halv miljon. Kanske är det så att Dalbobåtar skall ligga lite lågt med att komma med ersättningskrav till kommunens skattebetalare.

 
 
Ingen bild

kommunanställd

11 januari 2011 17:58

Det var den gamla ledningen som tillsatte gruppen
för hallen.Kanske ett sätt att försöka styra besluten eller i möjligaste mån dölja och rensa upp efter sig.Att Tommy Jingfors fortfarande har förtroende i politikerkretsar förvånar nog många i kommunen efter alla avslöjanden om konstigheter som han bidragit till.Tänk att slarva bort miljoner av våra skatter utan att någon annan reagerar utom du Thommy Norum.Vad har vi gjort för ont för att drabbas av detta osmakliga styrande där politiker och en del tjänstemän totalt struntar i lagar och förordningar.

 
Ingen bild

Intresserad

11 januari 2011 19:55

Spännande resonemang kring vad som tidigare hänt kring affärerna med Hamnterminalen, men få tankar om hur det skulle kunna bli och se ut.
Hur tycker berörda kommuninnevånare att den nya byggnaden ska användas?
Vart är vissionerna framåt? Det är som vanligt enkelt att sitta på läktaren och gnälla, kom gärna med friska idéer i stället!

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

11 januari 2011 21:31

Hur den ska användas? På ett sätt som gör att skattebetalarna går back för att ingen hyresgäst kan betala en hyra som täcker kostnaderna. Är min friska, och ganska självklara, idé. Vilket kommunen borde ha tagit reda på innan de bestämde sig för att bygga upp plåtladan.
Vad tycker Intresserad själv?

 
Ingen bild

Också skattebetalare

11 januari 2011 22:38

god afton
obegripligt att man inte tar ett rejält tag och reder ut allt som har hänt en gång för alla och sen går vidare mot nya mål

 
Ingen bild

Tommy Norum

11 januari 2011 23:07

Kanske skulle man försöka utreda den kultur som spridits i kommunnen bland politiker och tjänstemän innan man går vidare. Annars finns det stor risk att det fortsatta styrandet fortsätter som om ingenting har hänt i sättet att ta vara på våra gemensamma tillgångar i kommunen. Ett förhållande som jag tror att ingen kommuninnevånare vill skall ske, inte ens signaturen intresserad.

 
Ingen bild

Företagare

12 januari 2011 12:32

Detta sopande under mattan i hopp att det hela glöms bort till slut. Jag tycker att Tommy Norum skall fortsätta informera oss. Till slut måste man väl krypa till korset och stå för de misstag man gjort.Att Kurt Svensson och Tommy Jingfors vill visa sig bland befolkningen är en gåta med
de miljoner som har delats ut till företagare mot de politiska beslut som fattas.Varför skall man skydda tjänstemän som inte vill ta till sig de ordningar och bestämmelser som finns ?

 
Ingen bild

Intresserad

13 januari 2011 00:01

Oj, jag trodde i min enfald att det rådde demokrati i Åmål, därmed skulle man ha de politiska företrädare man valt och förtjänat, åtminstone under en valperiod, men flera, det verkar lurt.
Nu är det ju nya kvastar som sopar och de kvastarna brukar vilja städa upp och rensa ut, för att sedan gå vidare. Dock inte garanterat på ett bättre sätt än tidigare, men då kommer väl ytterligare nya kvastar om fyra år och så börjar det hela om igen!
Det jag tycker skulle vara spännande att få synpunkter på är om inte det bästa skulle vara om man i stället planterade träd och anlade en gräsmatta på stället, det skulle bli billigt och de kommuninnevånare som inte har något annat för sig till vardags, kan sitta där och ta en pilsner i solen.
Eller ska en driftig företagare med vissioner få, om inte ekonomiskt, så i varje fall moraliskt stöd för sina intensioner att skapa arbetstillfällen och liv och rörelse i området?

tommy norum

13 januari 2011 11:16

Kanske lite svårt att ge moraliskt stöd till företagare som i massmedia har svårt att förstå den ekonomiska förutsättningarna i att driva företag.Där man lovordar tjänstemän som
tagit fram hyreskontrakt där skattebetalarna står för hälften av kapitalkostnaderna i investeringen där man också måste förstått att
hyreslappen inte stämmer överens med de verkliga kostnaderna.Gärna moraliskt stöd till företagare som ser sina visioner i företagsvärlden utan bidrag från skattebetalare. Andra visionärer kan vi gott vara utan det kostar mer än det smakar har det visat sig.

 
Ingen bild

Intresserad

13 januari 2011 15:37

Håller helt med dig, men man undrar ju hur stora de verkliga subventionerna har varit. Hyror har väl, vad jag förstår kommit in till kommunen från flera hyresgäster i hamnterminalen, vad har t.ex Bluesföreningen betalat för den del och den tid man disponerat lokalerna? vad kom in från övriga hyresgäster? Om det skulle bli samma hyresgäster igen som ska betala marknadshyror,kanske man också skulle kalkylera in de förluster i form av subventioner, som uppstått de senaste åtta åren!
Kom hyrorna bara från Dalbobåtar, eller har kommunen dragit in hyror från flera håll? i så fall kanske totalhyran ändå täckt de faktiska kostnaderna och inte kostat skattebetalarna så mycket som det sägs?

tommy norum

13 januari 2011 19:00

Den faktiska underskottet var ca 600 tusen kronor per år som skickades till skattebetalarna och där Dalbo-båtars del utgjorde omkring 80 % av beloppet, resterande subvention delades mellan bluesen och evenemangservice. I fallet evenemangservice står kommunen för kostnaden både i hallen samtidigt som man lägger ut ca 100 tusen kronor per år för en lokal i snäppan.

 
Ingen bild

Intresserad

14 januari 2011 12:11

Tänk er scenariet att en ny entreprenör får kontraktet på Hamnterminalen, vad gör Dalbobåtar i det läget? finns altérnativa lokaler för dem med möjligheter att bedriva motsvarande verksamhet, eller lägger de ner? om de inte gör det, blir Konkurrenssituationen hård på en halverad marknad!
Förutsättningarna för båda aktörerna blir ohållbar. Det verkar ju knappt finnas marknad för en aktör!!
Då står kommunen där till slut med en lokal som det inte finns en marknad för och vi skattebetalare får betala hela kalaset så länge det står outhyrt! Verkar som ett moment 22.
Borde ligga i medborgarnas intresse att få dit en seriös aktör som kan driva företag på ett seröst sätt och på marknadens villkor!

 
Ingen bild

Undrande

14 januari 2011 18:17

Obegriplit att Tommy Jingfors får fortsätta att ha synpunkter i ett projekt där han delat ut miljoner till enskilda företagare i form av hyresrabatter utan politiska beslut.

 
Ingen bild

åmål

14 januari 2011 21:31

det måste ju finnas någon politiker som tar åt sigav allt som skrivs är allt detta sant eftersom ingen reagerar eller är åmåls politiker så jävla flata då har vi väl dom vi förkänar

 
Ingen bild

arnold

15 januari 2011 08:28

Dom kanske har viktigare saker för sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards