Alla inlägg den 3 april 2010

Av tommy norum - 3 april 2010 10:49

    

 Samhällsnämnden gråter krokodiltårar över att Kurt Svensson inte vill spendera mer pengar i förvaltningen .Nämnden påstår att servicen till allmänheten blir kraftigt försämrad. Tacka tusan för det när de helt saknar konsekvensanalys över sina investeringar. Nämnden har tydligen ingen aning om hur övrig verksamhet i förvaltningen berörs när de satsar hej vilt i sina hjärtefrågor ,fritidssektorn .

Hyressättningen i hamnterminalbygget  kostar nog skattebetalarna i kapitalkostnader motsvarande ca 2 årsarbetare i kommunal tjänst. Lägger man till den nya konstsnöbanan, investeringar i slalombacken ,konstgräsplan, omklädningsrum ,nya bollhallen, ridhuset så motsvarar  detta så många årsarbetare  i kommunal tjänst för att kunna hålla en godtagbar servicestandard i infrastrukturen .


Med lite sunt förnuft och en konsekvensanalys över vad investeringarna i fritidssektorn ger för utslag i den övriga verksamheten så kanske vi, som en kommentar i bloggen påpekar, kunnat ha kvar en grävmaskinist i stället för den som blev friställd med en årslön, men som nu arbetar hos en privat entreprenör som är inhyrd av kommunen till en bedydligt högre  kostnad. Kapitalkostnaden för kommunens grävmaskin som står oanvändbar belastar tydligen fortfarande skattebetalarna.

Kanske år det dags för samhällsbyggnadsförvaltningen att börja med konsekvensanalyser över sina investeringar så slipper vi dessa politikers förvånande attetyder när de äskar mera  pengar för att täcka bristerna i sina övriga åtaganden , efter att satsat allt i fritidssektorn.


Men kan man vänta sig något annat när vi har en förvaltningschef som har sina rötter som fritidsledare och en stor del av nämnden har idrott och fritid som sina hjärtefrågor.Det är den konsekvens som skattebetalarna dyrt får betala i försämrad service i infrastrukturen. 


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards