Direktlänk till inlägg 6 december 2010

PD med Sten Lindström har svårt att ta till sig demokratiska ytringar i kommunen

Av tommy norum - 6 december 2010 17:31


    

 

 

PD  med Sten Lindström har svårt i sin krönika  att ta till sig att folket i demokratisk anda ger uttryck för vad de anser vara det bästa för kommunen.

Att klaga på medborgare i en kommun som leder ligan för investeringar i fritidssektorn i Sverige att inte ha de rätta attityderna för kommunens bästa är en aning magstarkt .

 Vi har ishall, slalombacke, golfbana med hotell, konstsnöbana för skidåkare, hall för fotboll, vi har en camping, vi har 2 huvudarenor i fotboll samt en massa fotbollsplaner runt omkring kommunen, vi har en ridanläggning, ett badhus mm, vi har 3 st hotell där Stadshotellet är pärlan i stadsmiljön.


Mellerud verkar vara idealkommunen för Sten Lindström där han lovordar satsningen på sjönära fritidshus och där politikerna blev polisanmälda för att inte följa lagstiftningen när de gav bygglov.

 

 Sten Lindström visa en kommun i liknande storlek som kan visa upp motsvarnade satsning i den kommunala verksamheten där visionerna hela tiden varit att utveckla kommunen.

 

 För övrigt en satsning som vi skattebetalare dyrt får betala i framtida drift, underhåll och kapitalkostnader som hela tiden tar resurser från de lagstadgade verksamheterna som vård, skola, omsorg och som i sin förlängning tyvärr inte gett något utslag i den kommunala expansionen.


Vi har nu en debatt i uppsegling varför inte politikerna tog chansen att satsa på gamla kyrkan och området runt den.

 

Detta projekt skulle i sin förlängning yterligare ta resurser från övrig verksamhet med drift och kapitalkostnader. Dessa anonyma insändare i PD:s Synpunkt som kallar opponenter mot hotellet för bakåtsträvare när man vill skydda miljön runt vår småbåtshamn och som tycker att de värdena är betydligt viktigare än att en riskkapitalägare med hjälp av billig kommunal mark satsar på hotell och sen drar  vidare när han får en villig köpare att investera i projektet på mer eller mindre fantasivisioner om framtiden.

 

 Att sen en del av våra företagare ser framtida förtjänster, i och med att få vara med och bygga hotellet, gå förlorade får de stå ut med.

Kan inte glömma upprinnelsen till Hamncompaniets etablering där tjänstemän i ledande befattning lovordade projektet och där kommunnen satsade på en markförsäljning långt under marknadsvärdet för området. Efter många turer och där en stor del av småföretagarna gått på pumpen med miljonförluster köpte kommunen tillbaka parkeringen för ett högre kvadratmeterpris än vad man fått vid försäljningen. Nu disponerar Hamcompaniet parkeringen för sina gäster gratis kan man förmoda.

    

 
 
Ingen bild

iaktagare

7 december 2010 16:49

Vi har kommunens snöröjare på privata parkeringar i centrum. Har man fått utökade resurser i och med sammarbetet med Säffle ?

 
Ingen bild

?

8 december 2010 06:34

Vilka privata parkeringar skulle det vara?

 
Ingen bild

iaktagare

8 december 2010 13:36

Parkeringen ica och systembolaget finns det i bygglovet att Fastighetsägaren skall ersätta kommunen för att få disponera parkeringen på kommunal mark. En uppgörelse som inte Samhällsbyggnadsnämnden tagit tag i utan låter kommunen ta kostnaderna för de fastighetsägare som använder parkeringen för sina fastigheter .

 
Ingen bild

?

11 december 2010 06:44

Vad har det med snöröjningen att göra?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards