Direktlänk till inlägg 1 december 2010

Ingen reaktion från politiker och kommunchef.

Av tommy norum - 1 december 2010 17:48

 

Micael Karlsson ( s ) nu får du visa din duglighet att agera med kommunens bästa för ögonen, inte skydda dina politikerkollegor  som inte vill stå för alla oklarheter i sina beslut även om din svärfar har varit med och klantat sig.


Här har jag informerat om sakförhållanden i den kommunala beslutsprocessen där förvaltningschefer lurar skjortan av kommuninnevånarna och politiker utan att det ger någon reaktion från något håll.


Här har förvaltningschefen Tommy Jingfors upprättat hyreskontrakt trots klara fullmäktigebeslut om förutsättningarna , där kommuninnevånarna inte skulle drabbas av kostnader i samband med ombyggnaden av Hamnterminalbygget.


Vi har en förvaltningschef som kommer med osanningar i polisförhör för att rentvå sig själv. Vi har en förvaltningschef som gömmer kostnader i olika verksamheter utan någon reaktion från våra ledande politiker.


 Vi har en förvaltning som gör billeasingavtal som i efterhand kostar en miljon för att de inte hade förmåga att uppfylla sina skyldigheter gentemot uthyraren.


Vi har en förvaltning som kostat skattebetalarna miljoner i uteblivna hyresintäkter, vi har en förvaltning som gömmer kostnader där de inte hör hemma.


Vad i helskotta skall till för att få politikerna och kommunchefen att lyssna på så uppenbar misskötsel av hur våra skattemedel används i samhällsbyggnadsförvaltningen och agera därefter för att skydda kommuninnevånarnas intresse. 

 
 
Ingen bild

Frågande Åmålsbo

1 december 2010 23:32

Kanske dags att gå ut med en lista så medborgarna får ge uttryck för den frustation som blir reaktionen när inte politikerna vill höra på och inte reagera på sättet att sköta kommunen. Otroligt att vi inte har mer stake i vår kommunchef som tydligen misslyckas att ta sina underordnade i örat vid uppenbar misskötsel av våra tillgångar som kostat miljoner i onödan utan att någon få stå till svars för eländet. Är det så här Åmåls kommun skall skötas i framtiden då har vi inte mycket att hoppas på. När en tjänsteman uppenbarligen har kostat kommunen miljoner på grund av att inte ha kompetens för sitt arbete utan att någon reagerar då är det något sjukt i hela organisationes kultur, den som Centerpartiet under Kurt Svensson varit pappa till under sin långa regeringsperiod.

 
Ingen bild

insider

3 december 2010 17:39

Kanske skall du ta det lite lungt i dina anklagerser mot våra tjänstemän. Kanske är det så att det är våra politiker med Kurt Svensson i spetsen som lovar runt men håller tunt och sen gömmer sig och mörkar de faktiska förhållandena i samarbetet med våra tjänstemän . Många med mig tycker att tjänstemän gör ett bra jobb i kommunen och det är de som får ta stryk när det börjar blåsa orkanvindar över hur besluten kommit till och som politikerna inte vill stå för. Nöj det med att du har fått bort Centern och att du rört om i grytan på stadshuset så att de är livrädda för att ta fel beslut i fortsättningen. Det har gått så långt att nu kallas det mesta arbetsmaterial utan att det diarieförts för att slippa ditt snokande på stadshuset. Utredningar har gjort på våra investeringars utfall men som inte diarieförts utan blir arbetsmaterial utan någon möjlighet för allmänheten kunna ta del av resultatet.

 
Ingen bild

F:D Politiker

4 december 2010 19:20

Alla är lika insyltade i den kommunala skötsels från Vänsterpartister till Moderater när de sitter på sina fullmäktigeplatser utan att reagera när du informerar om oklarheterna i hur besluten har kommit till. Förvänta dig inte några erkännanden från politikerhåll de håller varandra om ryggen för att de vet att de alla har en skuld i eländet. Inte i konspirationssyfte utan att de saknar kompetens och intresse som erfodras för att kunna följa alla turer i beslutsfattandet.

 
Kulturell

Kulturell

5 december 2010 00:08

Om nu våra politiker har skøt sig så dåligt hur i he...kan då Åmål`s kommun klara sig så bra gentemot andra kommuner i svea rike? Bara før att man båstår en sak tillrekligt många gånger så behøver det inte betyda att det er sant! Eller?
Tror nog att en føre detta sotare ska ta det lite lungt med att tala sanningar om tjenstemen innan han har rent mjøl i påsen sjelv.

http://Best a året sedan 1992

 
Ingen bild

T-Norum

5 december 2010 11:09

Ekonomi är inte lätt att förstå. Jag kan upplysa sign Kulturell om att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter, vi har ett uppdämt behov av investeringar i infrastrukturen, ett åtagande i sopstationen och inte minst en gigantisk skuld i pensionsåtagande. Åtagande som kommer att sätta sina spår i framtidens service i skola,vård och omsorg. Gnetande och sparande kommer att vara vardag i kommunen långt fram i tiden med den ut-
veckling som Åmål har presterat under flera år.
Att vi klarar ett mål som SKL satt upp och som 96% av kommunerna klarar betyder inte att spenderbyxorna skall tas fram för att tillgodose alla viljor som vill snylta på våra skatter för
personliga intressen. Det har till och med våra politiker börjat förstå nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards