Direktlänk till inlägg 29 november 2010

Varför mörkar politikerna affärerna runt samhällsbyggnadsförvaltningen ?

Av tommy norum - 29 november 2010 19:00

 

Hur är det har politikerna full kontroll om hur våra skattemedel används i kommunen ?

 

När vi ser på Örnäs Campings kostnader, där investeringarna inte 

stämmer med det som har utförts i verksamheten.  Har politikerna fått den informationen i sina underlag när de tar politiska beslut ?  Vet man vilka kostnader som belastar Slalombacken, ridhuset, småbåtshamnen, våra idrottsanläggningar som Örnäsvallen, konstgräsplanen, ishallen med det  uppenbara myglandet som sker i redovisningen där investeringskostnader göms där de inte hör hemma.

Hur kan man ta de rätta politiska besluten som t.ex Örnäsvallen när man i åratal  låtit Örnäs camping både stå för rena driftkostnader och investeringskostnader ?


Hur får man en ordentlig utvärdering över investeringskostnaderna i ridhuset, slalombacken när man gömmer dessa i Örnäs camping.

Detta otyg att redovisningen inte stämmer med verkligheten påpekades i en insändare och där den ekonomiansvarige i kommunen gjorde klart för mig att all redovisning som inte stämmer skall bokföras om till den verksamhet där de hör hemma  för att i fortsättningen få en ordentlig bild var kostnaderna hör hemma.


Tydligen så har inte den informationen gått fram till berörda förvaltningar eftersom det fortfarande bokförs  kostnader där de inte hör hemma.

   

 

Jag kommer att ta del av investeringarna i Campingen och  småbåtshamnen och granska de politiska beslut som finns i ärendet.


Svante Melander jag skall inte behöva påminna om ett svar på de frågor som ställdes till dig långt före valet och där både du och Kurt Svensson lovade ge ett svar. När det gäller Kurt Svensson har han ju visat att han drar sig inte för att tala osanning när det hettar till i debatten. Så han kommer förhoppningsvis inte tillbaka mer i politiken. 

Lite nonchalant mot en medborgare som vill ha klarhet i de oklarheter i politiska beslut som berör hur man förvaltar medborgarnas intresse.

Vill påminna om den informationsplikt som politiker och tjänstemän har gentemot sina medborgare. Vill också påminna om att svar på frågor skall ske utan onödigt dröjsmål.  



Vi som medborgare har vår fullständiga rätt att få klarhet i det mygel runt hyresättning i hamnterminalbygget, varför man bokför kostnader där de inte hör hemma, man skall inte behöva gå till domstol för att få sin sak prövad. Låt nu dessa politiker som gömmer sig i kulisserna stå för sina misstag genom en fullständig redogörelse för omständigheterna runt de frågor som delgivits kommunstyrelsen och som Svante Melander som kommunchef lovat svara på.

Varför är man så rädd för en revision på samhällsbyggnadsförvaltningen ?

Vem skyddar man ?

Socialdemokraterna som numera är politiskt ansvariga kommer att förföljas med dessa frågor hela mandattiden om man inte tar tag i saken och informerar medborgarna vad man håller på med i kommunen. 

Ju längre man väntar att ge ett tillfredställande svar ju mer spekuleras det över det beteende med mygel av kostnadsredovisningar som i åratal förekommit i kommunen utan att politiker och revisorer  reagerat.  

 

 
 
Ingen bild

Rätt är inte fel

29 november 2010 22:28

Tommt N, varje gång du träffar med hammaren på spiken blir det tyst, så även denna gång.... Många i Åmål hoppades nog på att Melander, som gjorde ett ordentligt jobb på skolförvalningen, skulle fortsätta med det på stadshuset. Men tyvärr verkar inte den nye kommunchenfen rå på myglet och mörkandet......tyvärr. Men rota vidare Norum, sanningen skall segra till slut.

 
Ingen bild

Frågande väljare

30 november 2010 21:08

T-Norum ta och undersök hur samhälsbyggnadsförvaltningen delar ut arbeten utan att ta in offerter. El tjänst har i de flesta fall fått förtur med arbeten långt över den gräns som politikerna har satt som gräns för att ta in offerter. Kolla de senaste arbeten under Tommy Jingfors förvaltning så blir du förvånad över resultatet. Samhällsbyggnadsförvaltningen har levt sitt eget liv utan att våra politiker har kompetens att förstå vad som försegår i förvaltningen.Det som slår mig är att det finns fortfarande en del politiker kvar som våra politiker tydligen har kvar förtroendet för när de får får förnyat förtroende att representera väljarna i den nya förvaltningen med Säffle. Kanske säger en del om den kompetens i de politiska leden som i fortsättningen skall leda kommunen mot nya mål i framtiden.Har man inte i de politiska leden tagit åt sig den massiva befogade kritik hur förvaltningen har skötts under åren utan föreslår fortsatt förtroende för en del ledarmöter.Hur skall man då få en ändring i den kultur som så tydligt visat att man har svårt att förstå sin politiska roll i samhället ?

 
Ingen bild

Är det sant ?

1 december 2010 23:38

Ynkedom att ingen reagerar på Norums påståenden.
Är de sanna så kan man fråga sig hur man tänker i
kommunhuset.Har man ingen respekt för sina uppdrag i politiken ?

 
Ingen bild

Kanske är det bra nu

2 december 2010 22:27

Sluta nu T Norum,låt nu de nya politikerna få lugn och ro.De har nog klart för sig hur sammhällsbyggnadsförvaltningen har skötts tidigare och förvaltningschefen har fått direktiv på förändringar i förvaltningen. Om du inte vet det så har organisationen,uppföljning och kontroll skärpts efter dina skriverier.Tyvärr så
blir det så här när politkerna inte klarar sina uppgifter att leda kommunen utan tyr sig till
till sina tjänstemän som får härja hur som helst med våra skattemedel utan att någon reagerar. Lägg ner din blogg nu, jag tror att du har uppfyllt det du var ute efter att få upp ögonen på allmänhet,politiker vad som försiggår i stadshuset

 
Ingen bild

före detta Centerpartist

4 december 2010 19:06

Till Kanske är det bra nu. Tydligen har inte informationen gått fram till Samhällsbyggnadsförvaltningen när de fortsätter som inget har hänt. Ge inte upp nu Tommy förrän politikerna tydligt visar i handling för oss att
en förändring är bestående i sättet att sköta kommunen.Centerpartiet med ledning av Kurt Svensson hae varit en katastrof för kommunen de har tydligen inte brytt sig ett dugg om att ta tillvara våra intressen på rätt sätt. Om inte Centern byter ut hela trojkan kan de hälsa hem i nästa val

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards