Direktlänk till inlägg 23 november 2010

"Riv rucklet eller bygg om Marinan" dagens Synpunkt i PD

Av tommy norum - 23 november 2010 10:18

Nu poppar insändare upp och har synpunkter på när medborgarna tar ton och ger uttryck för beslut i kommunen som man tycker är fel, en demokratisk process som borde vara mer vanlig i dagens samhälle. Som i dagens PD:s Synpunkt där signaturen Observer försöker få oss att ta till sig att den stora uppslutningen av negativa synpunkter på hotellplanerna beror på att kända namn driver frågan. Jag förstår att signaturen inte vågar stå för sina inlägg med namn när han i insändaren gör de som gett uttryck för sina åsikter i uppropet liknas vid en skock får som följer sin fåraherde utan möjlighet att ta egna initiativ. Eller kritisera Cafét på Marinan för sina öppethållande, eller till och med prissättningen på glass och det utbud som finns faller inte signaturen observer på läppen.


Det är inte första gången som Marinans caférörelse varit på tapeten, för inte så längesedan fanns det krafter igång för att införliva Marinan i en kommunal verksamhet där personliga relationer och vänskapsband höll på att få bort arrendatorn.


Att genom skitprat och att ha synpunkter på förhållandena runt Marinans verksamhet utan att förstå bakgrunden till både öppettider, prissättning eller utbud det bara förstärker intrycket på att man är ute i ärenden  där förändringarna som inte blev av var bara till för att gynna sina egna intressen.


Ganska sinikativt för hela debatten är att de som talar sig varmt för en hotellbyggnad i insändarspalterna gömmer sig bakom en signatur och har mer åsikter om initiativtagarna till uppropet än om projektet som helhet.


Medan de som inte gillar planerna står upp för sina åsikter med namn.           


Jag tror nog att de insändare som har synpunkter i vårt demokratiska samhälle borde ställa upp med sitt namn så att läsarna kan syna korten runt personen med

åsikterna som han förmedlar. Skriver han för att tillgodose sina egna intressen eller är han en seriös sammhällsdebattör ? 


 I fallet observer kan vi konstatera att han är en skvallerkärring som kommer med åsikter som han inte vågar stå för och som inte har en susning om förhållanden som styr drivandet av en rörelse som ekonomiskt skall gå ihop utan kommunala bidrag i botten.     

 
 
Ingen bild

ej med på lönelistan

23 november 2010 20:43

Kan det vara vår turistchef Jarneryd som låg bakom intresset för Marinan ? Kanske ett sätt att få in sina barn på arbetsmarknaden ? Det verkar som om en del tjänstemän tror att deras barn har rätt till en gräddfil in i kommunen. Bara att ta till sig lönelistan över sommarjobbare under åren så förstår ni.

 
Ingen bild

båtägare

25 november 2010 21:34

Tänk att det finns så många viljor som vill en förändring på S.hamnplan Vad säger båtägarna som är de som står för miljön i hamnen och som också bekostar den med sina båtplatsavgifter. Vilka är det som är för en förändring ? Besöker dessa viljor någonsin hamnen i den egenskap som den är till för ? Vi som har småbåtshamnen som en naturlig del i vårt liv där båtägandet står i centrum är fullt tillfreds med de förhållande runt hamnservicen som erbjuds. Varför skall folk som inte har någon anknytning till båtliv ta över och försöka göra om en miljö som är förutsättning för en levande hamnmiljö.

 
Ingen bild

hogerpartist

27 november 2010 02:24

svar till ej heller med pa lonelistan
Hoppas de ar sapass krut i karlssons nya garde att de skickar jarnryd till samhall eller nagonstans dar han kan gora minre skada an vad han har gjort for amals kommun

 
Ingen bild

åxå båtägare

27 november 2010 11:32

Håller med sign båtägare. Äntligen någon som ser vettigt på det hela. En hamn och hamnområde är till för båtar och sjöfart. Varför skall man promt bo och bygga hotell vid en hamn?? Det finns hur mycket mark som helst runt staden. Bara bygg.

 
Ingen bild

Båtägare

28 november 2010 00:52

Är det någon av våra politiker som är intressrade vad båtägarna tycker. Det verkar som man glömmer bort hamnens hyresgäster och vad de tycker om planer om S hamnplan. Tydligen är det mer intressant att göra om hela området till en nöjesmetropol. Låt S.Hamnplan vara ett område som tillhör båtfolket och de turister som besöker hamnen. Marinans byggnad har varit en central punkt i hela hamnverksamheten de senaste 150 åren dock utan café. I och med ombyggnaden till Marinans nuvarande byggnad tog man hänsyn till utseendet till det magasin som funnits på platsen i säkert 150 år och var en central punkt i hamnverksamheten förr. I andra städer försöker man skydda ursprungsmiljöerna så gott det går. Här pågick det krafter för att ta över området för att göra en nöjesmetropol med en mycket osäker
framtid. Tack Enger och kompani för er insatts.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

28 november 2010 09:28

Åmål har ett fantastiskt vackert stadshotell som ligger 100 meter från marinan, mitt i stadskärnan. Är det numera så fullbelagt att det behövs ett hotell till för att härbärgera alla turister och affärsresenärer som kommer till stan?
Jag vet att det varit svårt att få lönsamhet i hotellrörelsen på Stadt förut, så det är ju glädjande om problemet numera är det motsatta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards