Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Stöd Bluesföreningen

Av tommy norum - 21 november 2010 10:52

Tryggve Lihv går ut i PD och vädjar till Åmålsborna att stödja Bluesföreningen genom att bli medlem. Här kan verkligen Åmålsborna visa lojalitet mot föreningen genom att stötta dem i tider där branden har satt negativa spår i ekonomin och där kanske bluesveckan ligger i farozonen att ej kunna genomföras.

Bedrövligt om inte de Åmålsbor som pratar så varmt om Bluesen nu ställer upp mangrant för att lösa ekonomin.

Lika bedrövligt är det om inte de företagare som i restaurangbranschen har nytta av veckan genom en avsevärd omsättningsökning på framförallt ölförsäljning ställer upp och bidrar med en del av den ökade försäljningen genom ett större bidrag.


För att inte tala om dessa idrottsföreningar som tjänar hundratusentals kronor på bluesveckans existens genom sin service till besökarna som campar. En procentuell andel av intäkterna till bluesen vore väl det minsta man kan ställa upp på med det ekonomiska utbyte de får av bluesveckan.


Att jag i insändare, när det gäller bluesen, har haft invändningar på att dolda skattepengar har förts över till föreningen har inget med Bluesföreningens uppskattade verksamhet att göra utan har varit ett led i att få upp ögonen för medborgarna hur våra tjänstemän och politiker går bakom ryggen på oss skattebetalare och ger ut bidrag som de sen inte vill stå för i debatten.


Vad jag förstår av insändaren kan man i gamla PD huset få sitt medlemsskap, där bluesföreningen har sitt kontor.

 Årsavgift 120 kr för enskild, 170 kr för familj,

beloppet kan sättas in på bankgiro 5109-9760 Åmåls bluesförening,

obs glöm ej namn ,adress, e-mail .


 

 

 

 

 

 

 

 

    

 
 
Ingen bild

Bloggläsare

21 november 2010 13:36

Om nu idrottsföreningarna tjänar pengar på bluesen för att de utfört ett arbete, hur mycket skall då Åmåls Kommun betala?

 
Ingen bild

Bloggläsare med förnuft

21 november 2010 20:32

Till Bloggläsare: Det finns betydligt viktigare
saker att lägga skattepengar på än att bistå
bluesälskare med musikupplevelser. Läs Norums inlägg och försök få alla dessa företagare och föreningar som är med att bidra en del av dessa 10 miljoner som enligt uppgift bluesfesten ger. Vi betalar inte Sveriges högsta kommunalskatt för att hålla bluesfesten flytande. Kanske skulle man
anpassa utgifterna efter de inkomster som flyter in, anpassa artistutbudet efter den intäkt som genereras. Kanske ett uppdrag för TV programmet Lyxfällan som har till uppgift att få medverkande att inte spendera mer än de tjänar.

 
Ingen bild

Anders Karlsson bluesdiggare

22 november 2010 18:43

Det var på tiden att T-Norum börjar inse behovet
och den nytta Åmåls kommun har av bluesen.
Du har ju hela tiden försökt att stoppa bidrag till bluesföreningen med insändare och i din blogg. Kanske kan en gemensam ansträngning att försöka få kommuninnevånarna att förstå vad de kommer att förlora om bluesveckan försvinner vara del av lösningen. Även om det kommer från personer som har uppfattas som motståndare till det hela.

 
Ingen bild

Rätt är inte fel

23 november 2010 01:33

Norum har nog, vart fall vad jag har förstått, aldrig varit motståndare till Blusen eller andra evenemang. Han har "bara" pekat på hur pengar har använts på ett "olagligt" sätt, utan demokratiska beslut och att saker skett "mörkat" för oss skattebetalare, fattde beslut i demokratisk ordning, inte har följts.Kör vidare och stå på dig Tommy N.

 
Ingen bild

Nytänkande

23 november 2010 12:13

På tiden att föreningarna som har fördel av bluesveckan ställer upp mangrant med ekonomiska
bidrag till bluesen. Vore konstigt om man inte ser fördelarna till att bluesen överlever. Samma gäller alla ölförsäljare i kommunen. En femma oavkortat för en flaska öl till bluesen vore rätt. Var håller alla företag hus i kommunen ? Ställer man upp för att behålla bluesveckan ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 juli 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - Tisdag 11 april 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - Söndag 9 april 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - Onsdag 8 feb 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - Lördag 4 feb 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards