Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Stöd Bluesföreningen

Av tommy norum - 21 november 2010 10:52

Tryggve Lihv går ut i PD och vädjar till Åmålsborna att stödja Bluesföreningen genom att bli medlem. Här kan verkligen Åmålsborna visa lojalitet mot föreningen genom att stötta dem i tider där branden har satt negativa spår i ekonomin och där kanske bluesveckan ligger i farozonen att ej kunna genomföras.

Bedrövligt om inte de Åmålsbor som pratar så varmt om Bluesen nu ställer upp mangrant för att lösa ekonomin.

Lika bedrövligt är det om inte de företagare som i restaurangbranschen har nytta av veckan genom en avsevärd omsättningsökning på framförallt ölförsäljning ställer upp och bidrar med en del av den ökade försäljningen genom ett större bidrag.


För att inte tala om dessa idrottsföreningar som tjänar hundratusentals kronor på bluesveckans existens genom sin service till besökarna som campar. En procentuell andel av intäkterna till bluesen vore väl det minsta man kan ställa upp på med det ekonomiska utbyte de får av bluesveckan.


Att jag i insändare, när det gäller bluesen, har haft invändningar på att dolda skattepengar har förts över till föreningen har inget med Bluesföreningens uppskattade verksamhet att göra utan har varit ett led i att få upp ögonen för medborgarna hur våra tjänstemän och politiker går bakom ryggen på oss skattebetalare och ger ut bidrag som de sen inte vill stå för i debatten.


Vad jag förstår av insändaren kan man i gamla PD huset få sitt medlemsskap, där bluesföreningen har sitt kontor.

 Årsavgift 120 kr för enskild, 170 kr för familj,

beloppet kan sättas in på bankgiro 5109-9760 Åmåls bluesförening,

obs glöm ej namn ,adress, e-mail .


 

 

 

 

 

 

 

 

    

 
 
Ingen bild

Bloggläsare

21 november 2010 13:36

Om nu idrottsföreningarna tjänar pengar på bluesen för att de utfört ett arbete, hur mycket skall då Åmåls Kommun betala?

 
Ingen bild

Bloggläsare med förnuft

21 november 2010 20:32

Till Bloggläsare: Det finns betydligt viktigare
saker att lägga skattepengar på än att bistå
bluesälskare med musikupplevelser. Läs Norums inlägg och försök få alla dessa företagare och föreningar som är med att bidra en del av dessa 10 miljoner som enligt uppgift bluesfesten ger. Vi betalar inte Sveriges högsta kommunalskatt för att hålla bluesfesten flytande. Kanske skulle man
anpassa utgifterna efter de inkomster som flyter in, anpassa artistutbudet efter den intäkt som genereras. Kanske ett uppdrag för TV programmet Lyxfällan som har till uppgift att få medverkande att inte spendera mer än de tjänar.

 
Ingen bild

Anders Karlsson bluesdiggare

22 november 2010 18:43

Det var på tiden att T-Norum börjar inse behovet
och den nytta Åmåls kommun har av bluesen.
Du har ju hela tiden försökt att stoppa bidrag till bluesföreningen med insändare och i din blogg. Kanske kan en gemensam ansträngning att försöka få kommuninnevånarna att förstå vad de kommer att förlora om bluesveckan försvinner vara del av lösningen. Även om det kommer från personer som har uppfattas som motståndare till det hela.

 
Ingen bild

Rätt är inte fel

23 november 2010 01:33

Norum har nog, vart fall vad jag har förstått, aldrig varit motståndare till Blusen eller andra evenemang. Han har "bara" pekat på hur pengar har använts på ett "olagligt" sätt, utan demokratiska beslut och att saker skett "mörkat" för oss skattebetalare, fattde beslut i demokratisk ordning, inte har följts.Kör vidare och stå på dig Tommy N.

 
Ingen bild

Nytänkande

23 november 2010 12:13

På tiden att föreningarna som har fördel av bluesveckan ställer upp mangrant med ekonomiska
bidrag till bluesen. Vore konstigt om man inte ser fördelarna till att bluesen överlever. Samma gäller alla ölförsäljare i kommunen. En femma oavkortat för en flaska öl till bluesen vore rätt. Var håller alla företag hus i kommunen ? Ställer man upp för att behålla bluesveckan ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 22 juni 07:43


  Annie Lööf verkar bestämt sig att det är Stefan Löfven hon föredrar som regeringspartner. Hur hon skall göra sig oberoende av Vänsterpartiets inflytande står fortfarande skrivit i stjärnorna. Fortsättning följer i den politiska kaos hon ställ...

Av tommy norum - Måndag 21 juni 13:58


    Det är de här tre som lade grunden till resultatet i riksdagens förtroende omröstning genom det januariavtal  man kom överens om utan att Vänsterpartiet fick komma till tals.     Man kan undra hur det står till med den politiska...

Av tommy norum - Söndag 20 juni 11:54


  Då blev det ännu en prestigeförlust för Annie Lööf när hon tvingas inse att hennes ambitioner att försöka osynliggöra ytterpartierna V och SD att få politiskt inflytande fick sig ännu en knäck. Det är inte så lätt att försöka ändra på de...

Av tommy norum - Lördag 19 juni 17:03


  Frågan är väl om inte skolan var bättre förr när vi ser att politikerna har skapat ett skolsystem i Sverige som inte ser ut som något annat i hela världen ? Ett skolsystem som ingen, absolut ingen, vill ta efter. Fundamentala fel i skolsystemet nä...

Av tommy norum - Onsdag 9 juni 20:46

    Då kan man försiktigt börja besöka antik och loppis affärer igen. En tur till Kristinehamn där det finns en av väst Sveriges absolut intressanta och välsorterade loppis antik och kuriosa affär. Ordning och reda med humana priser där det finns i...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se