Direktlänk till inlägg 5 november 2010

Örnäs camping , vad finns för kostnader där ?

Av tommy norum - 5 november 2010 15:12


  

Efter att begärt in investeringsuppgifter på Örnäs Camping så får jag ytterligare bevis att samhällsbyggnadsförvaltningen inte riktigt förstår hur man skall förse politikerna med ordentliga underlag för beslut.

Här har man blandat in servicekostnader, reparationer, bokfört dessa som investering i det underlag som presenterats för mig. 

Örnäs camping har fått investeringskostnader både från Högheden, Örnäsvallen,

ridhuset, 2 stugor vid Marinan, Segelsällskapet mm.

Omklädningslokalen på Örnäsvallen för fotbollsspelarna för nästan 2 miljoner 

belastar Örnäs Campings kapitalkostnader för investeringen. Det  motiverar förvaltningschef Tommy Jingfors i en kommentar till mig  att den är en förutsättning för Bluescampingen under 5 dagar därför skall detta belasta campingen. Kommentar onödig. En investering som man för övrigt i projekt kallar

utvecklingsåtgärder för Örnäs Camping.    

 

Uppvärmning och elkostnader vid Örnäsvallen har under flera år belastat Campingens driftkostnader och blev bara för ett par år sedan omgjort så att Örnäsvallen står för elkostnaderna.


I sammanfattningen från samhällsbyggnadsförvaltningen är 2 st fakturor på

260 568 kr felbokförda. För mig verkar det som om de flesta investeringar är felbokförda under 2000 talet.  


Det jag inte förstår är att inte politikerna på allvar tar tag i förvaltningens oförmåga att lägga kostnaderna där de hör hemma. Hur skall ni kunna ta riktiga beslut med utgångspunkt från det virrvarr av omdispositioner av kostnaderna som förekommer. Örnäs Camping flaggar för ett underskott med 400.000 kr år 2010. Ett fejkat underskott som inte har någon verklighetsförankring.


Det jag inte förstår, vem döljer man kostnaderna för ?

Är det politikerna som inte vill stå för sina prioriteringar gentemot medborgarna ? Eller är det förvaltningschef Tommy Jingfors som inte vill stå för sina beslut gentimot politikerna i hur han prioriterar hur våra tillgångar används ?


Det mest troliga är väl att de gömmer investeringarna i campingen för att de inte har riktigt torrt på fötterna när de andvänder EU pengarna till andra saker än det var ämnat för.

Man fejkar rubrikerna i bokföringen på campingen så att det passar in på ansökningshamdlingarna för EU bidragen. Håller Åmåls kommun på att bli en

fixarkommun där man kommer över EU bidrag med fejkade ansökningar i projekt som inte håller måttet för att ta del av bidragen. Kan bli en dyr affär för kommunen om det avslöjas.       


Jag tror att det är dags för politikerna att ta av skygglapparna och förklara för oss medborgare vad som förekommer i kommunen.   


Här låter man Örnäs camping agera mjölkkossa åt en massa fritidsprojekt runt om i kommunen, sen redovisar man underskott i verksamheten utan att informera medborgarna om sanningen. Bedrövligt att ingen av våra politiker reagerar..

 

Kanske dags för den nya ledningen och ta bladet från munnen innan ni också dras in i alla konstigheter som sker med våra skatter och som sen ingen vill stå för.

  

      

 
 
Ingen bild

Åmålsbo

5 november 2010 21:19

Vi får hoppas att de nya revisorerna har bättre kompetens i sitt granskande.Tydligen inte hänt något efter avslöjandet av dig utan man fortsätter i samma stil och fortsätter lura oss skattebetalare. Det minsta man kan begära är väl att vi kan lita på den redovisning som talar om var våra skattepengar används till.Vet politikerna om detta trixande och i vilket syfte gör man så ?

 
Ingen bild

Rätt skall vara rätt

7 november 2010 17:34

Om det är som du misstänker att Kommunen med osanna ansökningar får sig tillgodo Eu pengar och sen gömmer projekten på Örnäs med fel rubriker för att lura revisorerna för Eu projekten så handlar det ju om bedrägeri. Om det är det här Centern med kommunalrådet Kurt Svensson har deltagit i så måste det bli en ny polisanmälan.
Här har man upprörds över hur våra sydliga medlemsländer i EU genom bluff och mygel använder skattemedel från vår gemensamma EU kassa till både det ena och andra som ligger långt utanför det syfte som bidragen var tänkta till. Skulle vi i Åmål syssla med samma sak låter otroligt. Det här är väl något för EU revisorer att ta tag i.
Men det är väl som vanligt att allt görs för kommuninnevånarnas bästa, då finns inga gränser för att töjja på bestämmelser och lagar.
Tar inte Socialdemokraterna med Vänstern och MP tag i detta omedelbart så kommer de att bli medlöpare i hela härvan vilket de vill eller inte.

 
Ingen bild

högerpartist

7 november 2010 21:44

Kanske inte är en slump att flera poliser som tidigare satt på fullmäktigestolar har valt att hoppa av..?
För det här börjar ju påminna om Chikago när det var som mest korrumperat
Sover Janne Josefsson eller.. ..har inte hans mejladress..annara hade jag mejlat direkt

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

8 november 2010 12:31

Ständigt dessa EU-bidrag. Glesbygdspolitiker verkar tro att det är deras motsvarighet till Ymnighetshornet. Att det är skattepengar som de sitter och sölar bort på projekt som ingen frågat efter och som i slutändan inte direkt påverkar något alls verkar inte bekymra dom.

Respektlöshet är ett ord som ofta har slagit mig när jag läst din blogg de senaste månaderna.
Det kanske är så när man sitter som chef för en verksamhet som inte behöver dra in en enda krona, utan automatiskt får påfyllning från skattekassan varje år. Det vore nog rätt hälsosamt om herrarna på Norrtull fick komma ut i verkligheten och försöka chefa på ett privat företag istället. Där får man kriga för varenda krona som ska in och därmed blir man ganska angelägen om att försöka spendera dom varsamt också.

 
Ingen bild

rättvisan

8 november 2010 21:01

det är ju konstigt....varför skall vissa tjänstemän och politiker bara kunna göra som dom vill, lura skattebetalare in på bara kroppen, uppenbara driftskostnader bokförs som inversteringar, det är ju totalt ebberöds bank,låna till driften och ändå går inte driftsbudgerten ihop för sammhällsbyggnad....vad kan man nu göra??? kapitaltjänstkostnader som genererats av underhåll, det går ju inte och spara hur mycket man än vill....tala om att lägga en börda på framtida "samhällsbyggare".... GRÄV VIDARE TOMMY N, tack för du orkar

 
Ingen bild

F.d Centern

9 november 2010 10:16

Jag har för mig att du redan våras påpekade att
campingen fick kostnader på ridhuset som inte hörde dit. Tydligen vill inte politikerna ha ordning och reda i sin bokföring. Varför kan man fråga ? Hur skall våra politiska ombud kunna ta rätt beslut under sådana omständigheter. Vi får hoppas att Socialdemokraterna nu rensar upp efter
Centerns vanstyre så vi väljare kan få förtroende för våra representanter i politiken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards