Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Dalbo båtar vill att hyran skall betalas med skattemedel.

Av tommy norum - 29 oktober 2010 18:53







Håkan Skogh ägare av  Dalbo båtar prisar i NWT Tommy Jingfors, chefen för samhällsbyggnadförvaltningen som var pappa till det subventionerade hyreskontraktet i hamnterminalen före branden, ett otroligt arbete, allt utifrån Åmåls bästa enligt Håkan Skogh där mitt företag kunde utvecklas och skapa arbetstillfällen. Ingen intelligent analys av Håkan Skogh när han klargör hur han ser på företagarnas villkor som skall stöttas av skattemedel genom i hans fall bygga en anläggning för båtuthyrning och service där mer än halva hyran täcks upp med skattemedel. Ett förhållande som han vill fortsätta med för att kunna driva sitt företag vidare säger han i NWT.  


En affärsidé där  principen lika villkor för att få en sund konkurrens blir satt ur spel. Vi skattebetalare skall inte behöva bidra med en halv miljon om året för att Håkan Skoghs Dalbobåtar med  billiga förvaringsavgifter av båtar skall kunna konkurrera ut seriösa företagarkolleger utan hyressubventioner.


Att förvaltningschef Tommy Jingfors i maskopi med avgående Kommunalrådet Kurt Svensson hela tiden förnekat och till och med i polisförhör ljugit  genom att påstå att hyresavtalet före branden gett full täckning av kommunens kostnad, kanske säger en del om den kultur som Centern har infört i politiken när de har styrt kommunen genom åren. Kanske en bidragande orsak till att Kurt Svensson fick lämna sin kommunalrådsplats när medborgarna fick klart för sig vad Centerns tolkning av Åmåls bästa innebar.


Att driva en företagarpolitik där subventioner med skattepengar som sätter konkurrensen ur spel är nog inte något politiker skall syssla med i fortsättningen. Vi får hoppas att Socialdemokraterna inte sätter sig i samma båt som Centerpartiet med en politik som skapat dåligt förtroende både från företagare och medborgare och som kan bli dyrköpt ställningstagande vid nästa val.    

 

Att sen inte vilja stå för sina misstag när man avslöjar politiker och tjänstemän med byxorna nere utan där de hela tiden fegt förnekar uppenbara fel i sin styrning

av förvaltningen med medborgarnas tillgångar är bara ett tecken på dålig moral som inte borde finnas i politiken och tjänstemannaleden. Kom igen Tommy Jingfors och Kurt Svensson ta debatten i bloggen om ni vågar, istället för att gömma er med allehanda påståenden där ni förvränger sanningen till den milda grad för att klara er ur alla konstiga affärer med våra skatter som ni varit upphov till under åren.

         

 
 
Ingen bild

Skattebetalare i Åmål

31 oktober 2010 19:59

Jag vill inte som skattebetalare i Åmål betala en krona till detta projekt. Man kan ju fråga sig vad som händer när bygget är klart. Kommunen kommer att annonsera efter hyresgäster, men ingen har råd med en hyra på 1,2 mille. När byggnaden stått tom ett tag kommer kommunen nog att släppa in Skoog till reduserad hyra, med resonemang att det är ju bättre att få in något. Förra ägaren till Dalbobåtar skötte rörelsen mycket bättre utan något stöd. Herr Skoog sprider ut sina båtar långsides i a-hamnen så andra har svårt att få plats höst och vår. Han hade en båtmast liggande vi marinan i tre veckor utan att bry sig. Andra fick klättra över. Mycket dålig stil av en företagare..

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

1 november 2010 10:07

Det var några riktigt talande citat från Håkan Skoog i artikeln i NWT:

"Enligt Håkan Skogh fungerade samarbetet med kommunen bra, innan branden inträffade.
– Dåvarande förvaltningschefen Tommy Jingfors gjorde ett otroligt arbete, allt utifrån Åmåls bästa. Det var en vinna-vinna situation där mitt företag kunde utvecklas och skapa arbetstillfällen."

Skoog syftar alltså på att han bara behövde betala hälften så mycket i hyra före branden. Jingfors kan knappast jubla över det där uttalandet, som är riktigt avslöjande för honom, även om nu Håkan Skoog verkar ovetande om innebörden av vad han just sagt.

Skoog avslöjar även att hans affärsidé faktiskt inte håller om han inte får kraftigt subventionerad hyra:
– Jag gratulerar det företag som anser sig ha råd att driva marin verksamhet med såna omkostnader.

Nej, men då så Håkan. Om det inte går att få lönsamhet i ditt företag så får du göra som alla andra som är i samma sits och antingen tänka om eller lägga ner. Det är så det är att driva ett privat företag. Eller ska alla som _vill_ driva företag få göra det med hjälp av bidrag?

- Jag förstår inte hur kommunen tror att det här gynnar företagen i Åmål och driver utvecklingen framåt.

Skoog tycker alltså att det är så viktigt att kommunen gynnar de privata företagen och med arbetstillfällen i kommunen att hans företag bör subventioneras med en hyreslättnad på 500 000 om året, det vill säga runt 70 000 per anställd. Jag föreslår att alla företag som hyr lokaler av Åmåls kommun snarast hör av sig till Åkab och kräver samma villkor. Hänvisa till Skoogs uttalanden och Jingfors idé om en vinna-vinna situation om någon undrar om ni blivit galna!

 
Ingen bild

aldrig Åmålsbo

1 november 2010 21:42

Konstigt att du inte har någon åsikt om kommunens förfarande just nu? De går ut och verkligen letar efter en konkurrerande verksamhet till ett etablerat företag i annonser?
Det är väl ändå värt en anmälan om något?

Tycker synd om de som kommer i kläm av ditt skrivande, det kanske du skulle tänka på. Har du någon gång funderat över att det är människor som äger företagen du skriver om? Att det är människor som lägger ner hela sin själ i sin verksamhet och som du har mage att spotta på. Din hetsjakt på politikerna och på medborgarnas skattepengar går verkligen i absurdum. Du och dina gelikar visar verkligen att talesättet är sant: "Det får duga, sa Fan när han såg Åmål".

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

2 november 2010 18:56

Aldrig Åmålsbo: så man ska hålla tyst för att inte någon fifflare ska "komma i kläm"? Om de inte gillar att bli omskrivna i negativa ordalag föreslår jag att de ser till att hålla sig till de lagar och regler som finns och driver sina företag på samma villkor som alla vi andra företagare får göra. Alltså utan kommunala subventioner.

Håkan Skogh har ju själv berättat att han inte kan få sitt företag att gå runt utan att få hyresrabatt på en halv miljon om året. Att "lägga ner sin själ i verksamheten" spelar rätt liten roll om den ändå inte är lönsam.

 
Ingen bild

tillsvidare åmålsbo

2 november 2010 19:02

till samtliga företagare om inte eraföretag kan betala full hyra lägg ner vad fan håller ni på med hur går det för nayard hur går det för störlingmotorn som har funnits i 100 år helt tyst om denna revjolerande uppfinging finns det någon politker som kan svara pådetta för det finns väl någon kvar

 
Ingen bild

Också Åmålsbo

3 november 2010 21:06

Skattemedel skall inte subventionera privat verksamhet. Det snedvrider konkurrensen.
Skatt skall gå till basbehov och som de brukar benämnas "välfärdens kärna".
I tidningsartiklar gällande hamnterminalen hänvisade näringsidkaren till muntliga avtal. Känns inte helt seriöst med muntliga avtal, från endera parten..

Det är bra att någon granskar vad som händer i vår kommun. Fortsätt med det, Norum.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards