Direktlänk till inlägg 7 oktober 2010

Krönika

Av tommy norum - 7 oktober 2010 10:30

Skall bli intressant att följa politikernas prioriteringar framledes om informationen om vår gigantiska pensionsskuld sätter några spår i  politikernas framtida beslut.  En Socialdemokratisk politiker gjorde klart för mig när jag för några år sen frågade om hur man tänker lösa pensionsskulden, det är en prioriteringsfråga blev svaret. Vi får hoppas att vårt ekonomikontor vars chef Fredrik Nilsson lyckas bättre att få upp ögonen på våra politiker när de i vilken gång i ordningen varnats och fått klargjort hur framtida kostnader sätter sina spår i  ekonomin till följd av den stora pensionsskulden, en information som getts till döva öron tidigare.                             
                                                  


                                       
                                                  

     -o-              
             


                                    
Sent skall syndaren vakna när Åmål nu halverar investeringarna i Åmåls budget.

Med en investering de sista 9 åren på 245 miljoner där fritidssektorn har en stor del av summan  som tar resurser från kärnverksamheten. Nu drar politikerna i nödbromsen när det äntligen börjar gå upp för dom att drift, underhåll  och kapitalkostnaderna börjar bli besvärande för ekonomin i kommunen.


                                                  


 -0-                           


                                         
  

Det  första beslutet i Riksdagen om val av talman blev en rysare med närmast ett klimax som avslutning  när det i omröstningen  visade sig att SD:s politiska vågmästarroll sattes ur spel på grund av en vänsterpartist föredrog ett toalettbesök före att välja talman och man glömde att kvittera ut Thomas Bodström som inte var närvarande. I och med detta så slapp vi för dagen debatten som syftar att ge motståndarsidan skulden för att SD får spela en politisk roll I riksdagen.                                        

    


                                                  

    -0-                                                  


                                                  


                                                  

Skall Marinans vara eller inte vara bli en generationsfråga?  Man kan nästan tro det när jag läser Inlägget i Synpunkt "Lev i 2000-talet". Det är klart att det finns en klar uppfattning i de kretsar som är involverade i förslaget att bygga hotell på Åmåls finaste markområde och göra detta till sitt. Men det finns andra värden i en stadsmiljö än att ta tillvara kapitalägarnas intresse. Vi som bor här vill också kunna påverka och bevara vår miljö som den är, eftersom vi trivs med den, och i den. Själv ser jag med utgångspunkt att vara båtägare den miljö som möter en  med flanerande folk efter bryggorna, en Marina med en härlig sommaruteservering med liv och rörelse runt gästhamnen. Det är hamnen med båtlivet som man  söker sig till på sommaren. Marinan har inget intresse varken för ägarna eller Åmålsborna att vara öppen mer än på sommaren.

Hamnen och dess miljöer skall upplevas på sommaren där närvaron av båtar gör

Marinan och dess omgivning så intressant. Att stänga ute större delen av området med hotellbyggnad och bilparkeringar vore ett helgerån mot oss innevånarna i kommunen.     

                                                  


                                                  

  -0-                


                                                  


Kanske vi nu kan börja debattera invandring utan att kallas rasist eller främlingsfientlig nu när SD kommit in i riksdagen och som det nu verkar att korken har gått ur med all frustration som hållits inne i debatten förut. Nu debatteras det för fullt  i massmedia och folk börjar att tappa sin rädsla för att bli utsatt för smädelse och glåpord av tyckareliten. 

På tiden att det kommer fram att vår asylpolitik inte har ett dugg med att ge skyddsbehov till behövande  i någon större utsträckning.  Det är endast 7 % av våra asylsökande som har flyktingstatus resterande är invandrare som försöker dölja sin identitet och där de långa kostsamma utredningarna gör att de får stanna av humanitära skäl. Nästan hälften av de asylsökande har ingen eller kortare skolgång och saknar yrkesutbildning. Hur man skall få bort arbetslösheten hos dessa invandrare när man i Sverige skall ha gymnasieutbildning i snart sett varje jobb som ledigförklaras är mig en gåta. Inte en gåta enbart för mig har man förstått utan också hos våra politiker som utan att tala klartext låtsas om att ha lösningen på problemen i snart 15 år utan att komma till skott med en handling som gett resultat. Att sedan invandringen har en nettonota på mellan 43 och 58 miljarder om året, vem har vågat ifrågasätta den kostnaden i debatten.

Tänk att vi  i årtionden uppfostrats av den politiska och mediala eliten till " rätt värdegrund  " utan att reagera, kanske med rädsla för att bli kallad rasist och' främlingsfientlig när man ger uttryck för den verklighet som finns utanför kanslihuset och tidningsredaktionerna.                            
            


                                


-0-                                           
      
 
                                       

Man slutar aldrig att förundras över saknaden av rätt kompetens i Samhällsbyggnadsförvaltningen. Nu kan vi läsa om att utarrenderingen av Örnäs Camping skjuts upp ett år till på grund av att det inte finns en detaljplan över området. Att gå ut och ta in offerter på en rörelse utan att ha ordentligt på fötterna verkar ju rena Grönköpingen i sammanhanget och speglar den förvirring runt sina beslut som har rått i Samhällsbyggnadsförvaltningen i åratal utan reaktion från våra politiker.

Kanske skulle man ta en koll på var våra investeringar den senaste 10 åren på runt 10 miljoner på campingen, finns de i verkligheten eller har de hamnat på andra projekt i kommunen ?  En ordentlig revision vore nog på plats på Örnäs campingen.                                        

 
  -0-   

  

                                           


                                                  


                                                  


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards