Direktlänk till inlägg 28 augusti 2010

Synpunkt i PD Vänsterpartiet, Centerpartiet

Av tommy norum - 28 augusti 2010 15:50

Tina Carlsson vänsterpartiet fortsätter att stå fast vid sin ståndpunkt om vindkraftsparkers etableringar i de områden som Centern vill utöka för att tillgodose sina partikamrater som äger mark i dessa  områden. Tina fortsätter att framhäva att sambandet mellan att säga nej till en utökning av området för etablering och lortig kolkraft har sådana kopplingar så för henne är det en ståndpunkt som inte går att rubba på. Kanske har det med att Tina Carlssons kunskap i miljö inte är de allra bästa som hon själv uttrycker det.

Det kommer troligtvis att visa sig att Tina Carlsson kommer att stå ensam med

sin ståndpunkt när beslutet kommer upp till omröstning i fullmäktige.

En ganska bisarr situation där Kapitalet med vindkraftsindustrin och markägarna får stöd av vänsterpartiet som enda parti att gå emot en tydlig opinion i kommunen.


Anne Sörkvist Centerpartiet spänner vidare på Tina Carlssons idéer när hon i sitt inlägg också gör ett försök att ta in kolkraft och kärnkraft i sitt resonemang om  fördelen med förnyelsebar energi i form av Vindsnurror.

Hon försöker också negligera de turistintressen som hon anser är så överdrivna att de knappast kan tas på allvar.

Kanske var det därför Centern försökte stoppa det inlägg som turistbolaget lade fram i sitt betänkande i frågan.  Kanske är det inte markägare och vindkraftsindustrin som är de rätta att ha synpunkter på vad turismen har i sitt sköte i framtiden. Den bedömningen skall man nog överlämna till dem som har betydligt bättre kunskap i ämnet. Det är inte för intet som miljöchefen Dan Gunnardo, stadsarkitekt Susanne Andersson och planingenjör Laila Nilsson helt i sin ordning anmälde avvikande mening när Centern i en närmast kuppartad situation bytte fot och införde tre nya områden som enligt utredningen var olämpliga.

Det föll väl inte politikerna på läppen där kommentarer som det är vi politiker som bestämmer inte tjänstemännen. Här kör man över en närmast enig majoritet i samrådsprocessen som uttalade tydligt att det är olämpligt att etablera vindkraft i de av politikerna utökade områdena. Det tydligen inte Centern förstått i sitt politiska arbete är att man tar till sig de argument som ligger i  ett beslutsunderlag, handlar därefter om man inte har andra ess i rockärmen att presentera utom sin profithunger som normalt inte tillhör de argument man bör ta hänsyn till vid politiska beslut.

Några andra ess har än inte presenterats än att man försöker med tafatta argument föra in kolkraft eller kärnkraft i debatten, eller till och med vindkraftens vara eller inte vara.     

  

.   

 
 
Ingen bild

Vänster väljare

29 augusti 2010 00:04

Hur tänker du Tina ? Gå kapitalet till mötes och strunta i väljarna.

 
Ingen bild

Centerpartist

30 augusti 2010 12:27

Gud bevare oss för nästkommande kandidat till kommunalrådsplatsen Centerpartiets Anne Sörkvist
som har varit den ledande frontfiguren att försöka
köra över både opinionen och majoriteten i samråds
deligationen med sina egna hemmasnickrade argument
långt i från den verklighet som de boende upplever med den utökade parken för vindkraften.
Sådana politiker skall vi inte ha som inte har vett att skilja på sina egna intressen och kommuninnevånarnas.

 
Ingen bild

vänsterväljare

30 augusti 2010 14:20

Tina byt parti, Moderater eller Centerpartiet verkar passa dig bättre

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards