Alla inlägg under juni 2010

Av tommy norum - 3 juni 2010 16:41

 

Jag är inte imot vindkraft säger Marianne Lundvall i Orrebol och pekar på att länstyrelsen anser att området där hon bor är olämpligt eftersom det är så naturkänsligt.

Ett argument som tydligen Gunnar Eriksson har svårt att ta till sig när han raljerar över Mariannes inlägg i debatten genom att påstå att vindkraft det har vi inget imot bara inte här.


Jag känner inte Gunnar Eriksson, men att ta till sig länstyrelsens farhågor om placering i området som Marianne Lundvall påpekar visar ju bara på en otrolig nonchalans mot de som tycker att vindkraft, okey, men ta hänsyn till omgivning och befolkning i de områden som är aktuella för etableringar av vindsnurror. Gunnar Eriksson är väl av den sorten som tycker att vindkraft skall placeras efter markägarnas önskemål, det visar ju på en egoism där man helst vill köra över andra intressen och förespråka sin egen profit som enda argument  för etableringar i debatten .


Gunnar Eriksson har nog inte riktigt klart för sig att Vindkraft Dalsands utredning med råge tillfredställer behovet av vindsnurror och där man också tar hänsyn till andra väsentligare saker än bara markägarnas intresse. Varför i herrans namn skall ett fåtal markägare som i sin framtid ser möjligheten att inkassera arbetsfria inkomster i all evighet ha beslutanderätten för hur Dalsland skall se ut i framtiden ?

Vi får tro att Länstyrelsen har andra värderingar på hur vår livsmiljö skall se ut i framtiden än dessa egoister uppbackade av Centern i kommunen.

Vore konstigt om inte Centerpartiet har satt sin sista potatis på länge i att styra Åmåls kommun. Det blir mer och mer tydligt att Centerpartister mer sitter på en mandatstol för att förse sig själva och sina intressen i sina beslut istället för att i sin gärning som politiker se till kommunen och innvånarnas  intresse.    

Av tommy norum - 2 juni 2010 19:30


Ja då har polisutredningen börjat med att ta in politiska beslut som ligger till grund för hyressättningen i Hamnterminalen.

 

20041130 finns ett fullmäktigebeslut på att en " slutregleringsklasul " innebärande att kommunen skall få täckning för sina investringskostnader i Hamnterminalbygget genom ett hyresavtal , regleras när investeringens verkliga

storlek  är känd.

Med facit i hand så slutade investeringen på minst 10 miljoner + ett bokfört värde på fastigheten på ca 800000 kr. Hyresintäkterna borde bara på kapitalkostnaderna ligga någonstans över en miljon alltså dubbelt mot de intäkter som debiteras som hyra till Dalbo båtar under åren.

Att samhällsbyggnadsnämnden totalt struntar i tagna beslut i fullmäktige, det har vi sett förut, när de struntar att ta i offerter, de kör sitt eget race i förhoppning, kan man tänka sig, fullmäktigegruppen har inte den kompetens eller intresse att följa upp sina egna beslut, risksken att bli upptäckt när man går imot fullmäktigebeslut är lika noll har det visat sig.

I hamnterminalen är det inte bara en fråga om subventioner i miljonklassen under åren, utan också en förtroendefråga, varför i hällskotta sitter ni i fullmäktige, när ni inte ens kan ta tillvara det mandat ni är valda på, kommuninnevånarnas

Ni får förlåta, men ni är en skam för politikerkåren när ni inte visar det minsta intresse för de beslut ni fattar. Det är inte bara att säga ja eller nej i fullmäktige, vi invånare förväntar sig också att ni förstår vad ni beslutar om och tar ansvar att besluten följs.


Kurt Svensson har fortfarande stort förtroende för hur samhällsbyggnadsnämnden har agerat under åren.

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards